Geslaagde informatieavond

Op donderdag 30 maart 2017 vond bij ACMAA de jaarlijkse informatiebijeenkomst plaats. Ruim 30 medewerkers uit de asbestsanering waren op deze zonnige dag naar ACMAA te Deurningen gekomen. Het thema betrof de gewijzigde grenswaarde voor amfibool asbest die per 1 januari jl. van kracht is geworden. Tom Hesselink (Hoofd Inspectie & Advies) gaf in de presentatie de wijzigingen aan die dit met zich mee brengt, zowel voor de saneerder als voor de inspecteur. De nieuwe risicoklasse-indeling 2A werd uitgebreid besproken en de bevindingen tot nu toe werden meegedeeld. Ook werden verbeterpunten, praktische tips en te verwachten veranderingen betreffende indeling van SMA-rt verteld.
De verplichte eindcontrole (NEN 2990) van een RK2A omvat een visuele inspectie aangevuld met luchtmetingen en kleefmonsters die geanalyseerd moeten worden met SEM (Scanning Elektonen Microscopie). Om een beter beeld hierover te krijgen, ging Louis Golbach (Directeur ACMAA) nader in op de SEM meting. Hij besprak (voor luchtmonsters en kleefmonsters) het gehele traject van monstername tot rapportage. Vooral de SEM-analyse kwam uitgebreid aan bod; de gebruikte vergroting, aantal beeldvelden en de telregels. Vervolgens kregen de bezoekers de gelegenheid om de 2 elektronenmicroscopen waarover ACMAA de beschikking heeft in de praktijk te zien.

Onder het genot van een hapje en een drankje kon men de nieuwe cursusruimte bij ACMAA bezichtigen. Deze is zodanig ingericht dat binnenkort gestart gaat worden met de cursussen DAV, DTA en DIA die door de zeer bekwame cursusleider Harrie Vonk zullen worden gegeven.

 

 

 

  • Handbaldames ACMAA-DSVD kampioen!

    Op 18 maart jl. zijn de handbaldames van DSVD kampioen geworden in de 1e divisie. ACMAA is de trotse sponsor van de Deurningse handbalmeiden. Hoewel er nog enkele competitiewedstrijden gespeeld dienen te worden, heeft DSVD het kampioenschap reeds binnen. Een knappe prestatie! We wensen de handbaldames veel succes in de eredivisie toe.  

  • Wij zoeken een Inspecteur Asbest regio Apeldoorn

    ACMAA zoekt in verband met uitbreiding van het team een Inspecteur Asbest regio Apeldoorn In deze buitendienstfunctie rijd je met een bedrijfsbus (voorzien van een mobiel lab) van locatie naar locatie. Het betreft de volgende werkzaamheden: Uitvoeren van visuele inspecties (in pak en met masker op); Verrichten van luchtmetingen; Uitvoeren van asbestanalyses met behulp van microscopie; […]

  • Alle inspecteurs van ACMAA geslaagd voor examen FeNeLab

    Onlangs hebben alle inspecteurs van ACMAA deelgenomen aan het centrale examen. Dit in het kader van het FeNeLab project met als doel om tot een betere en eenduidige kwalificatie voor asbest-inspecteurs te komen. Inspecteurs worden door de individuele bedrijven zelf opgeleid en beoordeeld op hun kwaliteiten. In tegenstelling tot de andere schakels in de asbestverwijderingsketen, […]

Referenties:

Woningcorporatie Domijn

Voor woningcorporatie Domijn te Enschede zijn in 2012 en 2013 meer dan 900 woningen me...

Lees meer >
Woningstichting Mitros

Woningstichting Mitros heeft circa 31.000 woningen in eigendom en beheer in de regio Ut...

Lees meer >
Cursus asbestherkenning voor BAM medewerkers

Een groot aantal medewerkers van BAM en medewerkers van onderaannemers hebben de cursus...

Lees meer >
Woningstichting Bergh

Woningstichting Bergh, een woningcorporatie actief in de gemeente Montferland wil haar ...

Lees meer >

Icon4

Cursus Asbest

Hoe moet er worden omgegaan met asbesthoudend materiaal?

Lees meer

 Icon2

Downloads

Waar vind ik interessante asbestgerelateerde websites en links?

Lees meer

Koeriersdienst

Wilt u gebruik maken van de ACMAA koeriersdienst?

Lees meer